آموزش و پرورش دو بال ترقی و پیشرفت میباشند و بدون نظام شایستهی آموزشی-تربیتی، نمیتوان به جایگاهی از رشد و شکوفایی رسید. آموزش اساسی و زیربنایی نیازمند معلّمی است که راز و رمز آموزش و پرورش را بداند و خودش الگوی تربیتی برای فراگیران باشد و خود را به صفاتی ارزشمندی بیاراید تا بتواند بر دانشآموزان اثر مثبت گذاشته و نتایج مطلوبی به دست آورد.
از آنجایی که جامعهی ما نیاز مبرمی به مربیان و معلّمان شایسته و والا دارد بر آن شدم تا ویژگیهای یک معلّم موفّق را تهیه کرده و خدمت خوانندگان گرامی به ویژه معلّمان دلسوز تقدیم نمایم، امید است معلّمان ما به این صفات آراسته شده و الگوی عملی از خوبیها و فضایل را به دانشآموزان ارایه دهند.
ویژگیهای معلّم موفّق:
• معلّم موفّق به آنچه میداند و به دیگران توصیه میکند، عمل نموده و الگوی عملی از اخلاق انسانی را به دانشآموزان تقدیم مینماید؛ چون عملکرد معلّم زیر نظر دانشآموز قرار دارد که اگر خدای نخواسته خلاف گفتهاش مرتکب عملی گردد، دیگر ارزش معلّم بودن را از دست داده و هرگز کسی به اندرزهایش گوش فرا نخواهد داد.
• معلّم موفّق وقار و سنگینی دارد، به بهانهی انس گرفتن و جذب فراگیران از خود حرکاتی بروز نمیدهد که به وقارش صدمه برساند و سخنانی را به زبان نمیآورد که موجب شرمساری او گردد تا دانشآموزان احساس نکنند که معلّم سبک و کم ارزش شده است.
• معلّم موفّق تلاش میکند تا اعتماد به نفس شاگردان را افزایش دهد، چون تا دانشآموز اعتماد به نفس نداشته و به خودش ارزش نگذارد؛ هرگز در رشد و تعالی شخصیتاش گامهای استواری بر نخواهد داشت. معلّم نباید به بهانهی کنترل کلاس، اعتماد به نفس فراگیران را بشکند و او را در کلاس مسخره کرده و بازیچهی همکلاسیهایش قرار دهد؛ زیرا این سرکوب کردنها فراگیر را خرد میکند و دیگر هیچ ارزشی برای دانش، مدرسه و معلّم قایل نمیشود.
نوع مطلب : ویژگی های معلم موفق،
نظرات شما عزیزان: